our services!

Mijn werkplaats

Alle herstellingen gebeuren in eigen werkplaats waar service en een deskundige uitleg voorop staan!

ombouwen fiets ...

keramische lagers

Vele mensen vergeten dat naast het gewicht van hun fiets de interne wrijving die hun onderdelen hebben zeker zo belangrijk is. Wat is een dure kader zonder goede wielen. Helaas worden vele dure fietsen verkocht met minderwaardige wielen, trapaslagers en derailleurwieltjes. Drie onderdelen welke allemaal wrijving veroorzaken die jij als fietser zal moeten overwinnen.
In zo’n wielen en trapassen is het vaak simpel om een hoogwaardig keramisch lager te voorzien zodat die wrijving een heel pak lager wordt. Kom langs en doe de test!
Ik werk samen met de firma cemabearing. Ze verdelen keramische lagers, Bottom Brackets en derailleurwieltjes met keramische lagers.
In de volksmond word de naam keramisch lager vaak algemeen gebruikt, maar eigenlijk zijn het hybride lagers, lagers met stalen ringen en keramische kogeltjes in een kunststof kooi. Ze vinden hun oorsprong in de ruimtevaart, maar werden al snel door machinebouwers gebruikt en dan nu ook in de fietstechniek. Echt volledig keramische lagers bestaan maar vinden hun toepassing enkel in zeer specifieke machines en bedrijfstakken.